Leer schilderen als Bob Ross

Bij de workshop “Leer schilderen als Bob Ross” begeleid ik zoals de naam doet vermoeden: het leren schilderen in de stijl van de beroemde schilder Bob Ross. Bob Ross was een bekend Amerikaans landschapsschilder die furore maakte op de televisie met zijn programma “The Joy of Painting”. Zijn tv programma werd overal ter wereld uitgezonden. Hij stond bekend om zijn bijzondere kapsel, rustige stem en de snelheid waarmee hij zijn landschap schilderijen maakte.

Bij deze workshop gebruiken we olieverf. Verschillende schildertechnieken zoals nat-in-nat, spatel en de “happy-tree”techniek zullen de revue passeren. Aan de hand van een voorbeeld schilderij, wordt stap-voor-stap de techniek uitgelegd. Daarbij maakt u geen “mistakes” maar “happy little accidents”. Hoe u het ook doet, u gaat altijd naar huis met een prachtig werk in de stijl van Bob Ross.

Alle materialen worden van tevoren klaargezet op 1.5 meter afstand. Het is niet mogelijk om bij andere groepjes aan te sluiten. De workshop kan per groepje gereserveerd worden.

Duur van de workshop: 2-3 uur
Materiaal: Olieverf op doek
Inclusief alle materialen, koffie en thee
Plaats: Bunschoten, Hilversum
Aantal personen: tijdelijk 2-6 personen(Corona maatregels)

Offerte aanvragen