about Rano Borghols

_

Hallo mijn naam is Rano Borghols. Kunstenaar uit Hilversum. Ik ben geboren in Hoevelaken en woon sinds 2014 in Hilversum. Van jongs af aan hou ik er van om naar natuurgebieden te gaan, met name waar bergen, rotsen en meren te vinden zijn.

Toen ik enige tijd geleden Bob Ross in zijn tv programma The Joy of Painting zag schilderen, ben ik ook begonnen met schilderen en vervolgens niet meer gestopt. Ik kwam er achter dat dit de perfecte manier is om de landschappen en mijn ideeën werkelijk te maken.

Na tientallen schilderijen te hebben gemaakt in de stijl van Bob Ross ben ik mij verder gaan ontwikkelen. Zo deed ik er in het begin nog uren over om een schilderij in de stijl van Bob Ross te maken, en nu kan ik het bijna even snel als de meester zelf.

Het is hierbij niet gestopt. Ik ben naar andere technieken op zoek gegaan om mijn schilderijen nog realistischer te maken. Het proces van deze schilderijen duurt langer(soms wel maanden). Dit heeft mij meer inzichten gegeven, wat heeft geleid tot een aantal schilderijen die nu te zien zijn in mijn gallery.

Met het geven van workshops kan ik mijn ervaring delen met anderen. Dit vind ik erg leuk om te doen. 

Ik probeer mijzelf met elk schilderij uit te dagen om het beter te doen. Voornamelijk het schilderen van landschappen, dieren, objecten en personen spreekt mij aan.